Al sinds 1992 een gespecialiseerde distributeur in netwerk- bekabeling en apparatuur voor zowel de Data- als de Telecom-markt.

Alles over glasvezel patchkabel!

Wanneer mode conditioning kabels?

Actieve Gigabit componeneten gebruiken tranceivermodules voor langegolf 1310nm en versturen alleen Single Mode signalen. Het is mogelijk om deze Gigabit Ethernet (1000BASE-LX) signalen, die verzonden worden door een laser als zender i.p.v. een multi-mode LED (Light Emitting Diode), d.m.v. mode conditioning kabels toch via Multi Mode kabels te versturen. Dit zonder dat daarin grote verliezen optreden, die de lengte aanmerkelijk beperken.

Mode conditioning kabels functioneren als een aanpassing tussen de vezels van (SMF) Single Mode Fiber 9/125 ( OS1 ) naar (MMF) Multi Mode Fiber 62,5/125 ( OM1 ) of 50/125 ( OM2 ). Dit komt omdat de single-mode laserstraal in het midden van de multi-mode glasvezel zodanig in evenwicht wordt gebracht, dat deze vergelijkbare kenmerken krijgt van de multi-mode LED.

modecond

► Voldoet aan de IEEE802.3z Gigabit Ethernet 1000BASE-LX

► EIA/TIA 568A, ISO 11801, EN50173

► Maakt de volle reikwijdte mogelijk bij Gigabit Ethernet

► Elimineert Differential Mode Delay (DMD) effecten = vervuiling in het midden van de glasvezelkern.

► Geringe invoeg-demping

► Geschikt in plaats van de standaard Duplex jumpers en patchkabelsvan active componenten naar het passive netwerk.


Bij deze speciaal vervaardigde patchkabel, beschikbaar in SC/PC, ST/PC, LC/PC en MTRJ, is een stuk single-mode kabel (Centre Line Offset) "niet gecentreerd" aan een multi-mode patchkabel gelast. Dit eind wordt met de zender verbonden. Het bewerkstelligt, dat de laser-lichtbundel niet in de DMD gevoelige kern van de Mult Mode Fiber maar in het DMD ongevoelige kern-randbereik ingevoerd wordt. Deze aanpassing is nodig om ervoor te zorgen dat het signaal door de singlemode vezel op een juiste manier door de multi mode vezel wordt gestuurd. Bij elke "link" heeft men altijd twee kabels nodig. De connector aan de gele ader sluit men altijd aan op de transmitter uitgang van de apparatuur. Men kan nu tot maximaal 550 meter multimode glasvezelbekabeling overbruggen als de apparatuur is uitgerust met 1000BASE-LX modules of GBICs (Gigabit Interface Converter).

glasvezel_anim

Multimode vezels hebben, fabricage-afhankelijk, in de kern ongunstige overdrachtseigenschappen door de lichtversrooiing (de diagonale pijltjes). Dit kan tot bandbreedte verlies lijden. De kern van multi-mode glasvezelkabels heeft een grote diameter waardoor er meerdere paden zijn. In de glasvezelkern worden verschillende golflengtes gebruikt..
.
Singlemode vezels hebben een kleine kern en kunnen slechts één lichtstraal versturen. Doordat er maar één enkel pad door de kern gaat, wordt het licht door het midden van de kern gestuurd en wordt het niet teruggekaatst tegen de buitenkant van de kern zoals het geval is bij multi-mode.


PAS OP: Mode conditioning kabels zijn niet te gebruiken als conversie tussen Single & Multimode, daarvoor moet u mediaconvertors gebruiken.

info@datop.nl, tel: 0306359000, Post en Bezoekadres: Wilgenkade 2, 3992 LL, Houten, Nederland
© 2005 - 2015 Datop b.v. Alle rechten voorbehouden. De op deze pagina opgenomen logo's, beeldmerken en overgenomen teksten blijven eigendom van de rechtmatige eigenaar.